• Slávnostné pasovanie

          • Po dvoch mesiacoch v škole, po zvyknutí si na nové prostredie, spolužiakov a učiteľov sa naši prváci chystali na prijatie do “Cechu žiackeho” slávnostnou pasovačkou, ktorá sa uskutočnila 26.10.2022

            Pasovačkou ich sprevádzali žiaci štvrtého ročníka. So svojou pani učiteľkou pripravili pre nich program zložený zo spevu, tanca,  hádaniek, rozprávok, súťaží, čo bolo odmenené veľkým potleskom. Štvrtáci povzbudzovali, dali prvákom zopár múdrych rád. Potom nasledovalo to najdôležitejšie, prednes slávnostného sľubu. Slávnostný sľub spolu s prvákmi odriekali aj žiaci druhého a tretieho ročníka. Prečo? Lebo pre pandémiu, sme pasovanie nemali a chceli sme, aby túto udalosť zažili aj ostatní žiaci a boli prijatí medzi svojich kamarátov. Pasovania sa zúčastnili aj žiaci piateho a šiesteho ročníka, ktorí si zasa pripravili úlohy a pasovací akt pre druhákov a tretiakov.

            Pamätné listy žiakom odovzdali pani riaditeľka a pani zástupkyňa, no a darčeky pre žiakov pripravili žiačky deviateho ročníka Lucka Kišová a Simonka Košťanová. Dievčatám veľmi pekne ďakujeme.  

            Celé podujatie bolo krásne a prežili sme príjemné dopoludnie. 

          • Pozdrav pre starých rodičov

          • Tak ako po lete prichádza jeseň, tak aj v živote človeka mladosť pominie a vystrieda ju staroba. Prichádza nenápadne, pomaly a nedá sa jej vyhnúť.

            Október  - Mesiac úcty k starším. Je to mesiac, kedy nielen staršia generácia vníma vlastný vek a obhliada sa v spomienkach do zapísaných stránok knihy života, ale aj mladšia generácia si väčšmi uvedomuje pevné miesto, ktoré v ich živote zaslúžene patrí starým rodičom. Úcta k človeku je veľmi dôležitá a nielen v tomto mesiaci. Je prejavom slušnosti človeka a mala by byť súčasťou každého z nás.

            A tak aj naši žiaci so svojimi pani učiteľkami si pripravili pre svojich starých rodičov prekvapenie v podobe darčekov, básní a piesní, ktoré im odovzdali osobne alebo odprezentovali online formou.

            Pieseň pre starých rodičov

            Báseň pre starých rodičov

          • Čaro dospievania

          • Dňa 19. 10. 2022 v rámci prevencie prijala na našu školu pozvanie naša bývala žiačka Lívia Janíková, ktorá je v súčasnosti študentkou 3. ročníka - všeobecné lekárstvo JLF v Martine. Sme veľmi radi, že si pripravila besedu pre žiačky 8. a 9. ročníka na tému:  Dospievanie. Lívia sa snažila pútavou formou vniesť dievčatá do tajov dospievania, pretože táto téma je pre dospievajúce dievčatá často tabu. Žiačky sa dozvedeli čo je nutné vedieť, aby sa bezpečne doplavili do prístavu dospelosti.

            Lívii sa chceme aj touto formou ešte raz poďakovať za vzájomnú spoluprácu a tešíme sa na ďalšie stretnutia.

          • Cvičenie v prírode

          • CVIČENIE V PRÍRODE bolo veľmi zážitkové. Počasie nám prialo, aj zvieratká cestou sme mali možnosť vidieť... našli sme i stopy v blate a určovali komu patria. Obdivovali sme krásu jesennej prírody, spoznávali huby a lesné plody. Pohyb na čerstvom vzduchu nám všetkým veľmi prospel a tvorili sa cez voľné hry veľmi priateľské vzťahy medzi deťmi. Pri naháňačkách, schovávačkách, vyčítankách sme zažili veľa zábavy. Tešíme sa na budúce.