• Predškoláci na návšteve u prvákov

          • V pondelok 20.2.2023 bol netradičný nielen pre našich prvákov ale aj pre predškolákov. Na to, ako to prebieha na vyučovaní v 1. triede, sa prišli pozrieť "budúci prváci = naši PREDŠKOLÁCI" z MŠ Krpeľany a z MŠ Šútovo. Pani učiteľka pripravila so žiakmi zaujímavú hodinu plnú zážitkov a prekvapení, do ktorej zapájala aj predškolákov, čím overila aj ich vedomosti a zručnosti. Žiaci od svojich kamarátov zo škôlky dostali darček, ktorý spoločne so svojimi pani učiteľkami vytvorili. 

             

          • Vážení rodičia a priatelia školy - 2% z dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            prosíme Vás, ak máte záujem pripspieť 2% z dane pre našu školu, možete tak urobiť do 30.4.2023.

            Vzhľadom k tomu, že pôvodné Občianske združenie pri MŠ Krpeľany, na ktoré sme dávali finančné prostriedky sa ruší, rozhodli sme sa osloviť Dobrovoľný hasičský zbor Krpeľany, ktorý nám umožnil zbierať tieto finančné prostriedky prostredníctvom ich občianskeho združenia.

            Z tohto dôvodu Vás prosíme o zasielanie vyplnených tlačív - Potvrdenie o zaplatení dane a Vyhlásenie, priamo do našej školy a to do 24.4.2023. Po uvedenom termíne treba tlačivá zaslať na Daňový úrad Martin. 

            V prípade ďalších informácií kontaktujte tajomníčku školy.

            Tlačivá k 2% dani sú k dispozícií na našej webovej stránke - v stĺpci Navigácia alebo po vyžiadaní v zborovni školy.

          • Karneval

          • Rozhodnúť sa neviem stále, čím chcem byť na karnevale.

            Žabkou? Líškou? Číňanom? Muchotrávkou?

            Medveďom? Zajkom? Dedom Vševedom?

            No, alebo, žeby kráľom? Neviem, čo s tým karnevalom.

            Už chýba len zopár dní, tak sa rýchlo rozhodni!

             

            Milí žiaci!

            Nezabudnite, že 17.2.2023 doobeda sa v našej škole uskutoční karneval.

            Tešíme sa na Vás a na spoločnú zábavu!

             

          • Slovenský Červený kríž - Ukážky prvej pomoci

          • Slovenský Červený kríž z Dolného Kubína pripravil dňa 13. 2. 2023 ukážky prvej pomoci pre žiakov 1. - 3. ročníka. So sebou si priniesli rôzne pomôcky a aj fugurínu Karolka, ktorému žiaci pomáhali. Nielenže ho oživili, ošetrili, privolali mu pomoc, ale ho aj naučili ako byť zdravým a ako sa zdravo stravovať. Žiaci za odmenu dostali diplom, že vedia poskytnúť prvú pomoc. 

             

          • Lyžiarsky výcvik v stredisku Kubínka hoľa

          • Aj v tomto školskom roku sme zorganizovali lyžiarsky výcvik pre žiakov 7., 8. a  9.  ročníka v stredisku Kubínska hoľa. Žiakov si inštruktori rozdelili do troch skupín. Začiatočníci začali prvé krôčiky a brzdenie pluhom. Druhá skupina zdokonaľovala to, čo sa minulý rok naučila. A tretia skupina skúsených lyžiarov si vychutnávala pravú lyžovačku až hore. Zároveň lyžiari mali možnosť pozorovať aj nádherné výhľady na Západné, Nízke Tatry, Malú a Veľkú Fatru. Podmienky sme mali výborné. Počasie nám prialo, slniečko nás hrialo a všetkým sa darilo. Žiaci dennodenne zažívali veľa krásnych a nezabudnuteľných zážitkov. Výcvik prebiehal pod vedením inštruktorov lyžovania, zdravotníčky - našej bývalej žiačky Livky Janíkovej a vyučujúcich, za čo im patrí veľká vďaka.  Za spoluprácu srdečne ďakujeme aj rodičom žiakov. 

             

          • Spevácka súťaž O zlatú guľôčku

          • Vo štvrtok 2.2.2023 sa uskutočnila školská súťaž v speve ľudových piesní "O zlatú guľôčku". Táto prehliadka sólistov spevákov tvorí v našej škole neoddeliteľnú súčasť vyučovania hudobnej výchovy, regionálnej výchovy a záujmových folklórnych aktivít. Jej poslaním je podporovať a rozvíjať u detí vzťah k folklóru a ľudovým piesňam s cieľom rozširovať povedomie o ľudových tradíciách. Súťažilo sa v 2 kategóriách. Z kategórie mladších žiakov najlepší výkon podali Adela Miháliková 3. ročník, Stela Rantová 3. ročník a Martina Sajdáková 4. ročník. V kategórií starších žiakov Sofia Hubková 6. ročník, Lívia Muráriková 5. ročník a Emma Birčeková 8. ročník. Žiačky A. Miháliková, M. Sajdáková, L. Muráriková, E. Birčeková nás budú reprezentovať na regionálnej súťažnej prehliadke, ktorá sa bude konať 11. marca 2023 v Katolíckom kultúrnom dome vo Vrútkach.

            Súťažiacim ďakujeme a postupujúcim výhercom prajeme veľa úspechov!

          • Recitačná súťaž Vajanského Martin

          • Dňa 2.2.2023 sa v našej škole uskutočnilo postupové kolo regionálnej súťaže v recitácii poézie a prózy Vajanského Martin. Svoje sily si mali možnosť vyskúšať žiaci v 3 kategóriách. 

            V 1. kategórii nám prezentovali kultúru slova a prejavu 8 žiaci z 2. až 4. ročníka. 

            V 2. kategórii nám svoj umelecký prejav predviedli 8 žiaci z 5. a 6. ročníka.

            V 3. kategórii sme mali možnosť vychutnať si umelecký a kultivovaný prejav žiakov 7. až 9. ročníka v počte 11 žiakov. 

            Kultúra prednesu sa prejavila v každej kategórii. Na regionálnom kole recitačnej súťaže Vajanského Martin nás budú reprezentovať títo žiaci:

            z 1. kategórie Alžbeta Volnová 3. ročník - poézia,

            z 2. kategórie Tereza Pafčová 5. ročník - poézia, Lívia Muráriková 5. ročník - próza,

            z 3. kategórie Timotej Mikušiak 9. ročník - poézia, Lucia Kišová 9. ročník - próza.

            Súťažiacim ďakujeme a postupujúcim žiakom prajeme veľa úspechov.