• Moricove Sučany - recitačná súťaž

          • Dňa 28.4.2023 sa naši žiaci zúčastnili recitačnej sútaže "Moricove Sučany", ktorá sa konala pod záštitou ZŠ Sučany. Z našej školy sa do súťaže zapojili žiaci Matúš Calík - 8. roč a Alžbeta Volnová - 3. roč., ktorá získala krásne 2. miesto. Ďakujeme organizátorom za príjemnú atmosféru a blahoželáme našim recitátorom.

          • ENGLISHSTAR - medzinárodná súťaž

          • ENGLISHSTAR je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťaž umožní žiakom zábavnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie, prispievať k vyhľadávaniu talentovaných žiakov, poskytovať učiteľom anglického jazyka materiály využiteľné na zatraktívnenie a skvalitnenie vzdelávania.

            Dnes sa na našej škole konala súťaž "Englishstar" z anglického jazyka, do ktorej sa zapojili žiaci 3., 6., 7., 8. a 9. ročníka, za čo im veľmi pekne ďakujeme. Tešíme sa na výsledky a žiakom držíme palce.

          • Beseda o lesných zvieratách a poľovníctve - Apríl mesiac lesov

          • Jedno staré múdre príslovie hovorí – „Bez lesa niet vody, bez vody niet života“. 

            Lesy sú neoddeliteľnou súčasťou prírody, v ktorej tvoria najdokonalejšie rastlinné spoločenstvo. Príroda a les zvlášť je pre nás tým najlepším zdrojom poučenia a knihou, ktorú by sme mali čítať pomaly a dôkladne, pretože nikde inde nenájdeme lepší zdroj poznania a múdrosti. „Svet okolo nás je plný nádherných prírodných javov, nad ktorými zastane rozum a srdce pookreje, ak ich dokážeme vidieť“ – Albert Einstein. Význam lesov pre človeka je nenahraditeľný preto si zaslúžia našu ochranu a to nielen počas mesiaca lesov.

            V piatok 28.4.2023 sa na našej škole uskutočnila "Beseda o lesných zvieratách a poľovníctve", ktorej sa zúčastnili žiaci 1. - 5. ročníka. Besedu nám pripravili naši rodičia D. Stano, Z. Milanová a R. Ranto, ktorí žiakom zaujímavo cez ich skúsenosti a zážitky pútavo porozprávali o živote zvierat v lese, o ich starostlivosti a ochrane. Žiaci mali možnosť si prezrieť aj rôzne rekvizity a pomôcky, ktoré poľovníci v lese využívajú pri starostlivosti o zvieratá a pri ich love. Zároveň sa mali možnosť započúvať aj do zvukov vábenia zveri a potešiť sa aj s poľovníckym psíkom. Žiaci počas besedy prejavovali záujem o danú tému, chceli sa dozvedieť viac a ich prirodzená zvedavosť ich podnecovala k tomu, aby sa neustále pýtali a zároveň spoločne besedovali. Žiakom a aj vyučujúcim sa beseda veľmi páčila, naučili sme sa veľa nového a tešíme sa na pokračovanie.

             

          • Informácie k 2% dane

          • Prosíme rodičov, ktorí chcú ochotne prispieť 2% z dane našej škole, aby vyplnili tlačivo uverejnené na našej stránke (Vyhlásenie k 2% z dane). Vyplnené a podpísané tlačivo je možné doniesť aj do školy v ktorýkoľvek pracovný deň do 27.4.2023. Dávame do pozornosti, že príspevok sa poukazuje na OZ Dobrovoľných hasičov Krpeľany, nakoľko pôvodné OZ pri MŠ bolo zrušené. Aby pracovníci DHZ vedeli, aká suma prináleží škole, je potrebné poslať škole buď kópiu tlačiva vyhlásenie, alebo jeho fotku prostredníctvom ktoréhokoľvek jej pracovníka.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Konzultácie

          • Vážení rodičia, pozývame Vás na konzultácie s triednymi učiteľmi, ktoré sa uskutočnia 24.4.2023 t.j. v pondelok v čase, ktorý vám zaslali triedni učitelia. Tešíme sa na spoločné stretnutie. 

          • Marec mesiac knihy

          • V rámci mesiaca MAREC – MESIAC KNIHY, vyučujúci so svojimi žiakmi pripravovali rôzne aktivity zamerané na čítanie, počúvanie príbehov, na tvorbu ilustrácii, kníh, leporela a bábkového divadla. Taktiež bolo úžasné začínať vyučovaciu hodinu rozprávkou v podaní rodičov a starých rodičov, ktorí prišli žiakom prečítať rôzne rozprávky,  príbehy a zároveň im aj porozprávali o ich minulosti ako prebiehalo vyučovanie v školách. Tento mini projekt sme realizovali ako formu spolupráce rodina – škola. Ďakujeme rodičom a starým rodičom, že si našli čas a prišli nám prečítať rozprávky a príbehy, ktoré sa nachádzajú u nich doma v knižnici. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!