• Spoznaj svoj región

          • V stredu 24.4.2024 sme sa so žiakmi ôsmeho ročníka a s našim bývalým žiakom Adamom Frkáňom v rámci zážitkového učenia Spoznaj svoj región zahrali na kúpeľných hostí. Navštívili sme naše známe a obľúbené Zlaté kúpele Turčianske Teplice. Zistili sme, že liečivá termálna voda o teplote 39 až 44 stupňov je vhodná pre všetky neduhy tela i duše. Ak vás bolí chrbát alebo kĺby, trápia obličkové kamene alebo sa len chcete zohriať a zabaviť...Hor sa do Teplíc!

          • Exkurzia do Kmeťovho múzea v Martine

          • Dňa 23.4.2024 sa žiaci 5.,6. a 7. ročníka vybrali na prírodovednú exkurzia. Exkurzia sa konala v rámci projektu, ktorý realizoval náš bývaly žiak  Adam Frkáň pre žiakov 2. stupňa. Žiaci mali možnosť v rámci návštevy múzea obdivovať interaktívnu expozíciu zo živej aj neživej prírody, ale aj z praveku.Dozvedeli sme sa, kto bol Andrej Kmeť a aj informácie o budove, v ktorej sa múzeum nachádza. Samozrejme, že sme nezabudli ani na suveníry. Poďakovanie patrí najmä bývalému žiakovi našej školy Adamovi Frkáňovi, ktorý nás do projektu zapojil.

          • Projektové vyučovanie

          • Naši deviataci si na hodinách angličtiny precvičili nielen jazykové znalosti, ale aj svoju fantáziu. Tentoraz v skupinách vytvárali tábor pre všetky vekové kategórie so zaujímavými aktivitami. 

          • Projektové vyučovanie - Deň Zeme

          • Aj Zem má svoj sviatok, každoročne ho slávime 22. apríla. V tento deň sa milióny ľudí na celom svete spájajú s cieľom poukázať na environmentálne problémy, znečistenie a klimatickú krízu, ktoré ohrozujú ľudstvo aj našu planétu. Aj na našej škole v rámci projektového vyučovania sme sa venovali rôznym aktivitám: didaktickým hrám, sledovaniu príbehov, kresleniu, trvorbe plagátov a projektov...

            Cieľom týchto aktivít bolo, uvedomenie si, že nejde len o jeden deň, dôležitý je každý jeden deň okolo seba. 

            „Zem je to, čo máme všetci spoločné.“ – Wendell Berry

          • 2% dane

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            opäť si vás dovoľujeme osloviť o pomoc a venovanie vašich 2% z daní našej škole.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            ĎAKUJEME, ŽE POMÁHATE.

            Prosíme darcov 2% daní, aby vypísali tlačivo VyhláseniePotvrdenie o zaplatení dane, ktoré mu zamestnávateľ potvrdí a doručili ho do školy, alebo odovzdali na Daňovom úrade. Tieto tlačivá je potrebné odovzdať do 30.4.2024

             

             

             

          • Beseda - Turčianska pitná voda

          • Dňa 5. apríla 2024 sa žiaci 7. a 8. ročníka zúčastnili besedy, ktorú pripravila Turčianska vodárenská spoločnosť. Pripravili si pre žiakov otázky ohľadom vody a za správne odpovede žiaci mohli vyhrať zaujímavé ceny. Zároveň motivovali žiakov k pitiu čistej vody. Taktiež poukázali žiakom na problém nedostatku pitnej vody vo svete. Za besedu ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Aktivity - Marec mesiac knihy

          • Marec - Mesiac knihy "Knihy sú ako dvere. Otvoríte ich a vstúpite do iného sveta." V našej škole neustále podporujeme a vedieme žiakov k čítaniu a snažíme sa prehlbovať ich vzťah ku knihám. Tento mesiac sme venovali však väčšiu pozornosť čítaniu a organizovali sme rôzne aktivity pre našich žiakov. Žiaci 2. stupňa navštevovali školskú knižnicu, kde si mali možnosť vypožičať knihy. Z nich po prečítaní pripravovali besedy o knihe pre svojich spolužiakov. Našu školskú knižnicu navštívili aj deti z Materskej školy z Krpelian aj zo Šútova. Popri návšteve knižnice deťom spestrili program naši šikovní žiaci 1. stupňa. Taktiež starší žiaci čítali našim najmenším žiakom. Dňa 20.3.2024, keď sa naši najstarší žiaci zúčastnili testovania 9, žiaci 1. stupňa navštívili knižnicu vo vedľajšej obci - Nolčovo. Predposledný týždeň bol zavŕšený Medzinárodným podujatím - Noc s Andersenom. Zúčastnili sa ho žiaci 1. stupňa. Na záver mesiaca sa žiaci z celej našej školy zúčastnili besedy so spisovateľom Jánom Cígerom. Spolu sme zažili naozaj pestrý mesiac plný rôznych aktivít. Žiakom sa aktivity a podujatia páčili a veríme, že sme ich dostatočne motivovali k tomu, aby oni sami siahli po knihe a zaborili sa do tajomstiev rôznych príbehov. "Keď deti čítajú PRE RADOSŤ, lepšie rozumejú svojim spolužiakom aj svetu naokolo."

             

             

             

             

          • Beseda s Jánom Cígerom

          • Dňa 27. 3. 2024 prijal naše pozvanie veľmi milý a vtipom sršiaci pán spisovateľ, majiteľ antikvariátu a samozvaný profesor hraškológie Ján Cíger z Medokýša. Besedy sa zúčastnili všetci žiaci našej školy. Porozprával nám, ako vznikajú knihy, ako sa on dostal k písaniu. Žiakov oboznámil s pojmom antikvariát a čo v ňom nájdu. S radosťou odpovedal na veľa našich zvedavých otázok. Na záver nechýbala ani autogramiáda. Veľmi pekne ďakujeme pánovi spisovateľovi a tešíme sa na ďalšie stretnutia.

          • Turistický krúžok - Starý hrad

          • Konečne prvá jarná túra dňa 23.3.2024 s výbornou partiou dopadla úspešne. Navštívili sme Starý hrad a popri ceste zbierali kamene. Podporili sme akciu "... dones kameň, pomôž opraviť hrad...". Náročným ale krásnym terénom sme vyšli aj na Chatu pod Suchým, kde nás čakal zverinec Kofola a výborne jedlo...Ku všetkému nám krásne svietilo jarné slmiečko.