• Regionálna súťaž Vajanského Martin

          • V dňoch od 27.3.2023 do 29.3.2023 sa v Turčianskej knižnici v Martine uskutočnila Regionálna suťaž v recitácii poézie a prózy Vajanského Martin. V súťaži umeleckého prednesu nás v 1. kategórii reprezentovala žiačka 3. roč. Alžbeta Volnová, v 2. kategórii žiačka 5. roč. Lívia Muráriková,  žiačka 6. roč. Tereza Pafčová a v 3. kategórii žiaci 9. roč. Lucia Kišová a Timotej Mikušiak. Všetci zúčastnení žiaci svojím výkonom dokázali, že patria k recitátorom, ktorým je umelecký prednes blízky. 

            Prajeme im, aby aj naďalej vytrvávali v náklonosti k recitácii umeleckých textov a za reprezentáciu školy im ďakujeme!

          • Regionálna súťaž v speve - O zlatú guľôčku

          • V sobotu 11. marca 2023 sa v Katolíckom kultúrnom dome vo Vrútkach uskutočnila regionálna prehliadka sólistov spevákov pod názvom "O zlatú guľôčku 2023". Na speváckej súťaži sa zúčastnili aj žiačky našej školy: Adela Mihaliková 3. roč., Martina Sajdáková 4. roč., Lívia Muráriková 5. roč. a Emma Birčeková 8. roč. S  potešením môžeme konštatovať, že naše speváčky podali výborné výsledky a na základe úspešne zvládnutej interpretácie ľudových piesní z Krpelian, boli odbornou porotou vybrané medzi najlepších spevákov Turca vo svojej kategórii. Sú to žiačky Adela Mihalíková,  Lívia Muráriková a Emma Birčeková, ktoré nás budú reprezentovať na júnovom galakoncerte v rámci TFS, kde si naživo zaspievajú s ľudovou hudbou.

            Všetkým dievčatám  ďakujeme, že našu školu úspešne reprezentovali a boli ochotné sa zapojiť do súťaže.

          • Prišla jar

          • Prišla jar a my sme s chuťou začali pracovať na výzdobe našej školy a zároveň aj na upratovaní jej areálu a okolia. Vyzbierali sme odpadky, vyhrabličkovali suchú trávu a lístie, obstrihali kríky a samozrejme sme uvažovali aj nad tým, prečo odpadky ostávajú na zemi a nie v kontajneroch. Nakoľko odpadkov bolo veľa a času málo, rozhodli sme sa, že ešte v tejto aktivite budeme pokračovať s našimi šikovnými žiakmi.

            Prosíme Vás, chráňme si prírodu a okolie, v ktorom žijeme!

          • Turistický krúžok - Donovaly

          • Posledný deň jarných prázdnin bol ako vystrihnutý z katalógu. Počasie bolo nádherné, partia výborná a túra úžasná. Zdolali sme 12 km k milej útulni Kečka - Donovaly, kde sme mohli pozorovať prírodu, prekonávať rôzne prekážky v snehu a pozorne sledovať turistické značky, aby sme nezablúdili až do Banskej Bystrice. Cítili sme sa pri útulni tak dobre, že sa nám nechcelo odísť....a rozhodli sme sa, že nabudúce prídeme určite aj so spacákmi.