• Vážení rodičia!

          • Dňa 29.11.2022 sa uskutočnia konzultácie s triednymi učiteľmi podľa spoločnej dohody. Rodičia a žiaci boli informovaní ohľadom konzultácií dopredu.

          • CIMBALOVÝ PREŠPOROK V BRATISLAVE

          • Dňa 19.11.2022 v Bratislave sa žiačka našej školy Adela Mihalíková a zároveň aj žiačka ZUŠ Frica Kafendu Vrútky, pobočka Krpeľany zúčastnila na celoslovenskej prehliadke v sólovej hre na cimbale žiakov ZUŠ pod názvom  CIMBALOVÝ PREŠPOROK, kde získala krásne 2. miesto - strieborné pásmo v prvej kategórii. Adelke blahoželáme, tešíme sa z jej výsledkov a prajeme jej veľa ďalších úspechov.

             

          • Bylinkový čaj pre prvákov

          • Príjemný zimný deň na vyučovaní, sa u prváčikov premenil na veľký zážitok.  Spojením prvouky a výtvarnej výchovy nadobudli veľa poznatkov o liečivých bylinkách i rôznych iných rastlinách, ktoré môžu mať nežiadúce, dokonca aj smrteľné účinky... Spestrením pre našich najmenších bola rozprávka "Krtko a medicína", v ktorej ich kamarát Krtko veľa naučil.  S pomocou pani učiteľky si prváci zvládli pripraviť svoj 1. voňavý a zdravý bylinkový čajík na posilnenie imunity. Bol vynikajúci.  Určite si do neho primiešali aj kopec dobrej nálady, lebo popri jeho popíjaní vyčaroval skvelú atmosféru v celej triede.  Svojim papierovým šáločkám prváčikovia následne na výtvarnej výchove vyrobili papierovú dvojičku, veď dvom sa ľahšie kráča. Na zdravie!

          • Okresná súťaž vo florbale

          • Keďže naši chlapci získali 1. miesto na florbalovom turnaji v Turanoch, postúpili do ďalšieho kola, ktoré sa uskutočnilo 25.11.2022 v Martine. Spomedzi martinských škôl získali krásne 3. miesto. Chlapcom gratulujeme a tešíme sa z ich úspechov.

          • Florbalový turnaj

          • Dňa 24.novembra 2022 sa žiaci ZŠ Krpeľany zúčastnili na okresnom kole florbalového turnaja v Turanoch. Bojovalo spolu päť tímov, pričom favoritom boli Turany a Sučany, s ktorými sme uhrali remízu. Potom nasledoval dramatický zvrat s EDUkey výhra 12:1, a len tak - tak sa podarilo vyhrať aj nad ZŠ Hany Zelinovej o jeden gól. Krásne prvé miesto vyhralo Dynamo Krpeľany napriek tomu, že hráme v sťažených podmienkach bez telocvične, ocenili našu hru aj tréneri z iných škôl. Super chlapci....postupujeme ďalej...

          • Tvorivé dielne

          • Na našej škole najmenší žiaci navštevujú krúžok - Tvorivé dielne, kde zhotovujú jednoduché darčeky, dekoračné predmety, ozdoby, pracujú s rôznymi druhmi materiálov (prírodné, umelé, odpadový materiál,...), využívajú rôzne druhy tvorivých výtvarných techník. Rozvíjajú fantáziu, tvorivosť, talent, predstavivosť, zručnosť, prácu v tíme i svoju osobnosť, estetické cítenie...

          • Póla radí deťom - prevencia v škole

          • V rámci prevencie pod záštitou OPZ MT, PhDr. kpt. Ľudmily Húskovej, Phd. bol v 5. a 6. roč. realizovaný projekt "Póla radí deťom", ktorý sa uskutočnil v našej škole dňa 22.11.2022. 

            Žiaci mali možnosť prostredníctvom pracovných listov a diskusie sa viac dozvedieť o tematike dopravnej výchovy. Piataci a šiestaci sa o danú tému aktívne zaujímali a s nadšením sa zapájali do ponúknutých aktivít. 

            Veľmi pekne ďakujeme PhDr. kpt. Ľudmile Húskovej, Phd. za jej návštevu a dlhoročnú spoluprácu. Jej návštevy v našej škole sú vždy veľmi podnetné a príjemné.

             

          • Šikana, kyberšikana a trestnoprávna zodpovednosť

          • Dňa 22.11.2022 sa v našej škole v rámci prevencie uskutočnila beseda pre žiakov 8. roč. na tému "Šikana, kyberšikana a trestnoprávna zodpovednosť".

            Besedu viedla pútavou a zážitkovou formou naša už dlhoročná spolupracovníčka, špecialistka prevencie OPZ MT, PhDr. kpt. Ľudmila Húsková, Phd.

            Téma šikany a kyberšikany je v súčasnej dobe veľmi aktuálna a z toho dôvodu treba žiakov usmerňovať, aby vedeli rozpoznať hrozbu a vyhnúť sa prípadným nebezpečenstvám. Žiaci sa o danú tému zaujímali a aktívne sa zapájali do diskusie. Taktiež sme sa individuálne venovali problematickým žiakom v našej škole.

            Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu s príslušníčkou OPZ MT.

          • Turiec

          • 12. november 2022, deň ako z pohľadnice, kto nesedel doma vyhral modré nebo, dobrú náladu a super zábavu. To je náš príbeh, v ktorom sme objavovali svoj región - krásny Turiec a nechali sa viesť históriou. Zo Sklabinského hradu, rovno pešo sme sa vybrali k unikátnym Teplickým serpentínam s jazierkami, kde sa nám rovno pod nosom tvorili horniny z vody. A potom poď ho na Teplicu, vrch nad Turčianskou Štiavničkou s výhľadmi ako v kine na Malú Fatru. A to nebolo všetko, ako čerešnička na torte nás čakal park a kaštieľ s rôznymi atrakciami: sokoliari, maľovanie na tvár, streľba z luku, jazda na koňoch, prehliadka kaštieľa, či maškrty zadarmo. Po skončení prehliadky sme sa autobusom odviezli iba do Podhradia a odtiaľ sme si veselo vykračovali domov cez Konské, Nolčovo a do Krpelian. Keďže sme prešli niekoľko kilometrov, unavení sme sa vrátili domov, ale s novými zážitkami a veselou náladou. 

             

             

             

          • Starší žiaci čítajú mladším - pokračovanie

          • V projekte „Starší žiaci čítajú mladším“ pokračovali aj žiaci 9. ročníka, ktorí siahli po jednom z najlepších rozprávačov sveta Roaldovi Dahlovi a prišli prečítať a prerozprávať príbeh o dobrom obrovi a jeho malej kamarátke Sofii svojim mladším spolužiakom piatakom. Piataci príbeh z knihy: „Kamoš obor“ dobre poznajú z hodín literárnej výchovy a najradšej z literárnych postáv sa stretávajú práve s postavou veľkého dobrého obra, lebo on sám si v živote najviac cenil dobrotu a láskavosť, čo sú v súčasnosti vzácne vlastnosti. Už teraz sa naši piataci a deviataci tešia na spoločné chvíle, keď budú môcť oni čítať mladším spolužiakom.